תכשיטים

כיצד נוצרים יהלומים סינתטיים

יהלומים סינטטיים Min

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

יהלום סינטטי הוא סוג של יהלום מיוצר שנוצר במעבדה. זה יכול לשמש לייצור תכשיטים ומוצרים אחרים. יהלומים סינתטיים נוצרים על ידי שימוש בתהליך הנקרא לחץ וטמפרטורה גבוהים (HPHT) אשר יוצר גם את המבנה הפנימי של אבן החן. התהליך דורש אנרגיה רבה, אך הוא יוצר יהלומים סינתטיים עמידים יותר מיהלומים טבעיים.

התהליך יוצר יהלום מושלם מכל בחינה - צורה, צבע ובהירות - אך הוא חסר את הפגמים הטבעיים המצויים ביהלומים טבעיים כמו תכלילים או קווי שבר שנותנים להם את היופי שלהם.

היהלום הסינטטי הראשון נוצר בשנת 1879 על ידי שארל-אדואר גיום, שגילה את השיטה לייצורם בשנת 1878. לאחר מכן הוא מסר את תגליתו לחברו, ז'ול-סזאר לוי, שלקח אותו לאמריקה שם החל לעבוד על יצירת אבנים סינתטיות לשימושים תעשייתיים כגון כלי חיתוך וחומרי שוחקים.

כיום, נעשה שימוש ביהלומים סינטטיים בכל מיני תעשיות כמו כרייה, ייצור ובנייה מכיוון שיש להם יתרונות מסוימים על פני טבעיים כמו עמידים יותר בפני חום וכימיקלים, פחות יקר לייצור מאשר טבעיים,

יהלומים סינטטיים לעומת יהלומים אמיתיים

במקרים מסוימים, יהלומים סינטטיים זולים יותר מאשר עמיתיהם האמיתיים. עם זאת, יהלומים סינטטיים בדרך כלל אינם עמידים באותה מידה ויש להם אורך חיים קצר יותר. יהלומים אלו עשויים מסוג פחמן הנקרא יהלום פולי-גבישי והם משמשים בדרך כלל ביישומים תעשייתיים כמו כלי חיתוך, מקדחות ומסורים.

עם זאת, יהלומים סינתטיים אינם עמידים כמו יהלומים טבעיים. את הפגמים ביהלומים סינתטיים ניתן לראות בעין בלתי מזוינת, כלומר לא ניתן ללטש אותם וגם צריך להחליף אותם בתדירות גבוהה יותר.העלות של יהלומים סינתטיים נמוכה בהרבה ממחירם של טבעיים. מחירי היהלומים הסינטטיים תלויים בגודל ובאיכות היהלום.

ההבדל בין שתי אבני החן הוא שליהלומים סינטטיים יש פחות פגמים בשל תהליך הייצור שלהם. זה הופך אותם לזולים יותר מיהלומים טבעיים, שעלולים להינזק בקלות בתהליך הייצור.

תפריט נגישות אתר